8. jun, 2017

AH&BC is weer voorbij!! Volledige focus op Oranje

Hey allemaal,

Jeetje vandaag was even een schakel moment. Laat ik even bij het begin beginnen. 

We hebben 2 weken geleden met AH&BC de play-off finale verloren. Ik was er echt ontzettend zuur van, maargoed dit hoort ook bij sport. We hadden niet heel veel tijd om bij de pakken neer te zitten want het weekend erop stond alweer de EHCCC voor de deur. We begonnen het toernooi op vrijdag tegen CSP Krylatskoye. Een russisch team. Deze wedstrijd winnen we met gemak en zijn daarmee geplaatst voor de halve finale. We hebben de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn alle geslapen in een hotel in Vught. Ik sliep op de kamer met Tommy. In de avond hadden we nog een teambespreking en kon je je laten behandelen door de fysio. Ik heb toen even mijn rug los laten maken en heb nog even met een paar teamgenoten een kopje koffie gedronken en op tijd mijn bed in gegaan. Om 8:30 ging de wekker en gingen we met het hele team loslopen en ontbijten. Ook hierna was er een rust periode waar je kon uitfietsen en behandelen in de sportschool bij het hotel. We sliepen in het valk der valk hotel, dus de faciliteiten waren erg goed. om 15:00 stond de halve finale tegen UHC Hamburg op het programma. We hadden ze zien spelen de dag van te voren, dus wisten een beetje waar we rekening mee moesten houden. We starten erg goed aan de wedstrijd en staan met nog 5 minuten op de klok met 2-0 voor. Helaas krijgen we nog 2 goals tegen en gaan we ons opmaken voor shoot-outs. We hadden natuurlijk een goed gevoel bij shoot-outs aangezien we die erg goed hadden gedaan in de play-offs. Helaas mocht het nu niet zo zijn en we verliezen uit eindelijk in de shoot-out series. Super, super, super kut!! We hadden ons graag willen herpakken tegen Den Bosch en nog een keer een finale tegen ze willen spelen. Nu gingen we spelen voor plaats 3/4. Dat was echt even een domper. Ik ben na de wedstrijd zaterdag ook redelijk snel met mijn ouders richting Amsterdam gereden en ben op tijd mijn bed in gegaan. Ik was er echt even chagrijnig van.

Zondag ochtend werd ik wakker en was het super lekker weer. We hadden een vrije dag want de derde en laatste wedstrijd werd op maandag gespeeld. Ik ben toen in de bus gestap en richting mijn ouders gegaan. Mijn moeder was lekker thuis en heb daar heerlijk lekker in de tuin gezeten en lekker wezen ontspannen. We hebben gelunched en samen boodschappen gedaan. Ik vind het af en toe echt heel fijn om weer even lekker thuis te zijn. Mama zet dan ook altijd lekkere hapjes neer, en ik word dan altijd lekker in de watten gelegd. Na 2 wedstrijden had ik dat ook wel even nodig, en heb het er goed van genomen! In de avond ben ik weer richting huis gegaan om lekker in mijn eigen bedje te slapen.

Maandag stond dan de wedstrijd voor plaats 3/4 op het programma. We vertrokken rond 10 uur richting Den Bosch om ons op te maken voor de wedstrijd tegen Surbiton om 13:00. Heel grappig hier speelde een Beckie Middleton. Met haar heb ik samen gespeeld bij Pinoke, dat was heel grappig dat we nu tegen over elkaar stonden sinds lange tijd. We winnen uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 en het brons was binnen. Niet iedereen was super blij met een derde plaats maar iedereen was wel heel blij dat we het positief hebben kunnen afsluiten. Dit was onze laatste wedstrijd met AH&BC dit seizoen, en we wilde er een goed gevoel aan over houden. Dat is zeker wel gelukt. 

Na de prijsuitreiking (die pas na de finale was) zijn we snel weer terug naar Amsterda gereden en zijn we met zijn alle gaan eten bij de Marathonweg. Even nog een soort van afsluiten/vieren dat we toch een medaille hebben gepakt. Het was echt super gezellig en we hebben heerlijk gegeten en ook een klein drankje erbij gedronken. Ik ben na het eten nog even langs een vriendin gegaan, en hebben we ook nog even zitten kletsen en een drankje gedaan. 

Erg lang hadden we niet om te genieten van wat vrije tijd, want 2 dagen later stond alweer Nedelands team te wachten. We begonnen vandaag meteen met testen. Vetmeting en de 7-min test. We moesten er om 9:15 zijn. Lauren reed met mij mee vanmorgen. Ik vind dat altijd wel gezellig, dan kunnen we even kletsen en relaxxen voor we op de club aankomen. Om 10:00 uur begon de eerste training. Dit was een rustige training die begon met een nieuwe kracht en conditietrainer MATT. Hij had super leuke loopvormen en oefeningen! Ik houd altijd wel van loopvormen, ik ben daar goed in, en hij is ook een hele leuke gast! Vervolgens was er een rustige training en liepen we om 12:15 van het veld af. We gingen met zijn alle lunchen en de tweede training begon om 16:00. Pff even een paar uur ertussen. Je merkt dat de verveling er dan snel in hakt, en dat je even niet weet wat je met al die tijd aan moet. Ik heb lekker een kopje koffie gedronken en zitten kletsen met Malou, Lauren, Ireen en Kitty.

De tweede training was een pittige training. We hebben hard getraind en iedereen was ook redelijk dood na de training. We sloten ook af met yoga en hebben daarna met zijn alle nog gegeten op de club. Het is dan toch een lange dag op de club van 9:00 - 18:30. Het was ook echt weer even wennen op met de meiden van NL op het veld te staan. Je moet weer even wennen om met elkaar te spelen, en het is toch een niveau hoger dat je gewend bent met de club. 

Ik was om 19:00 thuis en heb toen gelijk even lekker een was erin gedaan en een voeten badje genomen. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar ik had een beetje stijve voetjes, dus dacht het is wel even lekker! Nu lig ik lekker in bed met Netflixx en ga ik eigenlijk verder niet heel veel doen. Morgen staat er weer een dubbel training op het programma, dus ik ga lekker op tijd slapen en morgen weer fris en fruitig trainen. We gaan het weekend richting London en spelen daar zondag een interland tegen Engeland. Daar heb ik super veel zin in. Ik ben A nog nooit in London geweest, en B heb ik erg veel zin om een wedstrijd te spelen. De HWL komt steeds dichter bij en heb er echt super veel zin in om te gaan starten!! Ik hou jullie op de hoogte!

xoxo Vega